Činjenice

Šta je osmijum i zašto je tako poseban?
ZAŠTO GOVORIMO O OSMIJUMU U SUPERLATIVIMA
10 činjenica o osmijumu
01
Osmijum je izuzetno redak

Slika prikazuje dostupnost plemenitih metala širom sveta. Globalno dostupna količina zlata uklapa se u kocku dužine ivice 22 metra.
Po količini, osmijum je najređi od svih plemenitih metala u zemljinoj kori, jer ga ima 1.500 puta manje od zlata i 2.500 puta manje od srebra.

Srebro
21,52 €
Zlato
1.865,94 €
Osmijum
42.231,96 €
02
Osmijum je dragocen

Kristalizovani osmijum je 25 puta dragoceniji od zlata i ima najveću vrednost u smislu zapremine među svim plemenitim metalima.
1 čista unca Osmijuma = 31,1 g.

03
Osmijum blista

Osmijum je čelično plave boje. Njegov jedinstveni plavo-srebrni i plavo-beli odsjaj svetla doseže dalje od dijamanta. Svetlost na površini kristala se ne lomi i ima izuzetan odsjaj.

Cena u € bez PDV

04
Osmijum se razvija

Osmijum je do 2014. godine percipiran kao toksičan. Tada su švajcarski naučnici otkrili mogućnost da se osmijum kristališe. Proces je izuzetno složen i dugotrajan, sa čak 50 međusobno zavisnih komponenti (temperatura, pritisak, sadržaj gasa itd.) Ukoliko samo jedna od tih komponenti odstupa, proces kristalizacije neće biti uspešan.

Od lansiranja 2014. godine, cena kristalizovanog osmijuma neprestano raste i vrlo je stabilna.

05
Osmijum je najteži

Pri istoj zapremini masa osmijuma dvostruko je veća od mase olova. Osmijum ima najveću gustinu od svih plemenitih metala koja iznosi 22,61 gr/cm3.

06
Osmijum je element

Osmijum je element sa atomskim brojem 76 u Mendeljejevom periodnom sistemu elemenata. Ne može se proizvesti hemijski / veštački.

07
Osmijum je izuzetno čist

Kristalizovani osmijum ima čistoću od 99,9995 %.
Osmijum je u svom kristalizovanom obliku bezopasan za telo i kožu.

08
Osmijum je postojan

Zbog svoje postojanosti osmijum zauvek zadržava svoj sjaj. Na primer, otporan je i na hlorovodičnu kiselinu. Otpornost na abraziju premašuje sve ostale materijale.

09
Osmijum je čvrst

Na Mosovoj skali tvrdoće, osmijum zauzima visoko mesto jer mu je tvrdoća kao kod vanadijuma, renijuma, kvarca -7, što znatno premašuje vrednosti tvrdoće zlata i srebra čija je tvrdoća u rasponu 2,5-3.

10
Osmijum je nemoguće falsifikovati

Svaki komad osmijuma je jedinstven. Njegova površinska struktura ima 10.000 puta tačniji zapis od otiska prsta.

čistoća osmijuma

Osmium je 99,9995 %.

rast cene osmijuma

Od 2019. godine cena osmijuma porasla je za 45 %.

sigurnost

Kod na sertifikatu i indetifikaciji garantuju 100 % sigurnost.

mogućnost falsifikata

Osmijum se ne može falsifikovati, kao što je slučaj sa zlatnim pločicama .

01
Sigurna porudžbina preko interneta

Kupovina preko interneta je bezbedna, jer je vaša porudžbina osigurana.

02
Brza i sigurna dostava

Veoma je jednostavna kupovina: nakon uplate, naručene proizvode dostavljamo preko kurirske službe na navedenu adresu. Sve pošiljke su osigurane.

03
Praćenje vrednosti osmijuma

Na našoj platformi, preko jedinstvenog OIC koda, lako možete da pratite kretanje vrednosti osmijuma i možete se lako uključiti u trgovanje plemenitim metalima.

CENA OSMIJUMA

Informacije o trenutnoj ceni osmijuma u različitim valutama i grafički prikaz kretanja cena za odabrano razdoblje dostupni su na internet platformi www.osmium-preis.com.
Navedene cene se odnose na 1 g osmijuma.

ONLINE SHOP

Kupovina osmijuma za poslovne partnere i pojedince (krajnje kupce) dostupna je na www.buy-osmium.com.

OIC – identifikacija

Autentičnost osmijuma se proverava na web sajtu www.osmium-identification-code.com

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.