Kupovina i cena

Od porudžbine putem interneta do sigurne dostave na datu adresu
PROIZVODI I CENE
OSMIJUM KAO INVESTICIJA I NAKIT
…prilika za investitore, draguljare, firme i sve ostale koji su zainteresovani…
DISKOVI i PLOČICE
Najprodavaniji oblici investicionog osmijuma su diskovi i pločice. Cena zavisi od veličine i debljine, i dobija se na upit.
DIJAMANTI I ZVEZDICE
Osmijum u oblicima dijamanta i zvezde koriste se najčešće u izradi nakita. Zvezdane tračice možete po želji podeliti na pojedinačne predmete i zadržati ih ili kao investiciju ili ih možete lako ugraditi u nakit.
SLOVA I BROJEVI
Slova i brojevi napravljeni od kristalizovanog osmijuma  uglavnom se kupuju kao poklon. Cena zavisi od težine.  
2D-OBLICI
2D oblici su kolekcionarski komadi prikladni za vašu sopstvenu kolekciju ili kao poklon drugoj osobi. Ako želite, možemo napraviti lik prema vašim željama.
Cena se formira na osnovu dobijenih parametara od strane kupca, a pre porudžbine.
3D PROIZVODI
3D modeli nisu standardni proizvodi u našoj ponudi i proizvode se samo na zahtev. Za proizvodnju 3D predmeta od osmijuma, potrebno je načiniti tehnički crtež na osnovu kojeg se izrađuje unikatni predmet kristalizacijom. Prvo je potreban tehnički crtež.
PRSTENJE
Prstenje se pravi u kombinaciji titanijuma i osmijuma.  
ZAMENA ČISTOG ZLATA, srebra, platine i paladiuma za osmium

Ukoliko želite da vaše zlato, srebro, platinu ili paladijum zamenite za osmijum, kontaktirajte nas kako bismo vam poslali aktuelne prodajne cene i ponudili ekvivalentnu količinu osmijuma.

 • čisto zlato = 24 karata
 • čisto srebro = 999/1000
 • barem platina 950 /1000
 • barem paladium 950/1000
Načini plaćanja

Dostupne su vam sledeće opcije plaćanja:

 • uplata po predračunu / e-banking, bankovnom doznakom
 • plaćanje kripto valutama

 

Načini i troškovi dostave
 • osigurana dostava na vašu adresu ili na drugu adresu po vašem izboru
 • lično preuzimanje u prostoru Osmium instituta u Beogradu
 • lična osigurana dostava za porudžbine veće vrednosti
 • trošak dostave zavisi od vrednosti porudžbine i uvek se navodi pre slanja porudžbine
 • dostava se vrši preko partnerske firme DHL
 • nakon otpreme porudžbine dobićete broj za praćenje pošiljke
INVESTITORI I DRAGULJARI
Zbog velike vrednosti u odnosu na svoj volumen, kristalni osmijum sve više se prepoznaje kao sigurna i profitabilna investicija. Može se koristiti i u izradi nakita.
CENA OSMIJUMA
Ažurirani prikaz cene
Cena osmijuma menja se jednom dnevno (svaka 24 sata). Naime, cena osmijuma nije određena tradicionalnim sistemom trgovanja plemenitim metalima, već zavisi od ponude sirovog osmijuma i potražnje kristalizovanog osmijuma.
 • Osmijum (cena u € sa PDV)
PUTOVANJE OSMIJUMA
Od rudnika do trezora
Raspoloživost

Kada je reč o količini plemenitih metala, važno je znati da osmijuma ima oko 1.500 puta manje nego zlata. Dostupan je u približno 9 m³ u celokupnoj Zemljinoj kori. Od te zapremine može se iskopati samo 2 m³.

Ekstrakcija

Osmijum se u prirodi nalazi kao nusprodukt platine. Nalazi se u rudnicima platine u Južnoj Americi, Uralu i Kanadi. Poreklo i etika ključne su smernice za kupovinu i uvoz osmijuma za dalju ekstrakciju.

Transport

320 tona rude platine sadrži otprilike 1 gram osmijuma. Nakon ekstrakcije rude dobija se plavo-sivi prah.

Kristalizacija

U laboratoriji se prah osmijuma podvrgava kristalizaciji. Postupak je izuzetno zahtevan i izvodi se u 160 pojedinačnih koraka. Krajnji proizvod je osmijum kristal.

Sertifikovanje

Osmium Institut čije je sedište u Nemačkoj, sertifikuje svaki komad ovog dragocenog metala pre nego što ga pusti u promet. Sertifikat služi kao zaštita od krađe i pojednostavljuje trgovinu.

Prodaja preko partnera

U Osmium Institutu Beograd, možete dobiti sve potrebne informacije o osmijumu, mogućnostima partnerstva i kupovini osmijuma. Kontaktirajte nas za dogovor o sastanku.

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.