Osmijum violina, najvrednija violina na svetu

Osmijumska violina
Najvrednija violina na svetu ukrašena osmijumom

Osmijum violina je najdragocenija violina na svetu 🙂

Tvorci ove neverovatne violine su DI Kurt Assam i Karl Großschadl, a proizvođač violine je Edgar Russ.
U Kremoni, svetski poznatom mestu violine, Edgar Russ i njegov tim su tokom 32 meseca pravili osmijumsku violinu.

Violina izgleda veoma impresivno: ukrašena je sa 541 komadom osmijumskih pločica po meri i sa 298 komada dijamanata, rubina i safira, ručno postavljenih u 18-karatno zlato.

Svetsku premijeru ova violina je doživela 30.03.2023, u rukama Elene Denisove u sedištu Austrijske pošte u Beču.
Violina kreće na turneju u Sloveniju i Italiju, a zatim i širom sveta.

Sve novosti u vezi ove neverovantne violine možete pratiti na vebsajtu Osmium Art.

Fotografije: © by OSMIUM-ART

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.