Tanjug: Osmijum bi mogao da zameni zlato u državnim rezervama

Tanjug, Scarlett Clauss:
Osmijum bi mogao da zameni zlato u državnim rezervama

Na 30. jubilarnom Kopaonik biznis forumu danas je predstavljen osmijum – najskuplji plemeniti metal, koji bi u perspektivi, kako je ocenila zamenica direktora nemačkog Instituta za osmijum Scarlett Clauss, mogao da se pretvori u državne rezerve kao i zlato.

Clauss je rekla da je u poslednje vreme povećana tražnja za tim najređim i najskupljim plementim metalom koji se koristi za izradu skupocenog nakita i ukrašavanje luksuznih predmeta.

Ceo tekst vezano za prezentaciju na Kopaonik Bizinis forumu možete pročitati na linku Tanjug portala.

 

  „Osmijum je najređi neradioaktivni element na Zemlji i ima ga svega 17 kubnih metara, ali je samo jedan kubni metar moguće iskopati, rekla je Scarlett Clauss u intervjuu za Tanjug na Kopaonik biznis forumu.

Ceo intervju možete pogledati na linku Tanjug portala.

 

 

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.