N1: Na Kopaoniku predstavljen osmijum

N1: Na Kopaoniku predstavljen osmijum, najređi metal, skuplji i od zlata

Na Kopaonik biznis forumu je u utorak predstavljen osmijum, najskuplji metal u svetu, koji bi u perspektivi mogao da se pretvori u državne rezerve, kao zlato.

Zamenik direktora nemačkog Instituta za osmijum Scarlett Clauss rekla je da je u poslednje vreme povećana tražnja za ovim najređim i najskupljim plementim metalom koji se koristi za izradu skupocenog nakita i ukrašavanje luksuznih predmeta.
Ona je dodala da osmijuma na planeti Zemlji ima svega 17 metara kubnih, odnosno toliko da sav može da stane pod pet ili šest stolica..

Prema njenim rečima, osmijum je prisutan za sada na trižištima 40 zemalja, a u 30 je osnovan institut za osmijum.

Ceo tekst vezano za prezentaciju na Kopaonik Bizinis forumu možete pročitati I na linku N1 portala.

 

 

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.