B92: „Sunčev element“ bolja investicija od zlata

B92: "Sunčev element" bolja investicija od zlata

Osmijum je najređi neradioaktivni element na Zemlji, izuzetno je redak, i koristi se za proizvodnju luksuznog nakita.

„Nije prošla ni decenija otkako se ‘sunčev element’ može kristalizovati.
Pošto je svaka kristalizovana struktura jedinstvena, osmijum je element sa najvećom gustinom vrednosti na Zemlji, i kao takav, ne može se falsifikovati“, navela je u izjavi za B92.net, Scarlett Clauss, zamenica direktora nemačkog Instituta za osmijum, koji je međunarodno odgovoran za sertifikaciju i uvođenje na tržište kristalizovanog osmijuma, poslednjeg i najređeg plemenitog metala na svetu.

„U svom kristalizovanom obliku, uglavnom se koristi kao investicija u materijalnu imovinu sa sekundarnim tržištem koje se brzo razvija u sektoru nakita“, objasnila nam je.

Scarlett Clauss zamenjuje direktora Inga Wolfa kao govornika na Kopaonik biznis forumu.
Prezentovala je i govorila o najređem plemenitom metalu kojim sada trguju pridruženi instituti za osmijum u preko 30 zemalja širom sveta i koji kombinuje dugoročne materijalne investicije i luksuz kao nijedan drugi plemeniti metal.

„Ono što je zanimljivo kod osmijuma jeste da je svaki pojedinačni deo unikatan poput ljudskog otiska i svaki deo je u bazi podataka“, kaže Skarlet Klaus. Ona ocenjuje da ga to čini boljim u odnosu na zlato jer, kako kaže, sprečava bilo kakve prevare.

Ceo tekst vezano za prezentaciju na Kopaonik Bizinis forumu možete pročitati na linku B92 portala.

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.