Euronews: Povećana tražnja za osmijumom

Clauss: Povećana tražnja za osmijumom, na Zemlji ga ima svega 17 kubnih metara

Clauss: Povećana tražnja za osmijumom, na Zemlji ga ima svega 17 kubnih metara

Povećana je tražnja za najskupljim plemenitim metalom osmijumom, koji se koristi za izradu skupocenog nakita i luksunih predmeta, izjavila je danas zamenica direktora nemačkog Instituta za osmijum Scarlett Clauss.

Osmijum je najređi neradioaktivni element na Zemlji i ima ga svega 17 kubnih metara, ali je samo jedan kubni metar moguće iskopati, rekla je Clauss na Kopaonik biznis forumu.

Vlasnica prve međunarodne kompanije „Osleri„, specijalizovane za proizvodnju nakita sa osmijumom, objašnjava da je vrednost tog plemenitog metala veća, jer je izuzetno redak.

Ceo tekst o osmijumu možete pročitati i na linku Euronews portala.

 

 

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.