RTS Jutarnji program: Upoznajte osmijum

RTS Jutarnji program: Upoznajte osmijum, najređi i najvredniji plemeniti metal na svetu

Scarlett Clauss, zamenica direktora nemačkog Osmium instituta, i Nataša Vuković, marketing i prodajni menadžer kompanije Insignitus GOLD, gostovale su na RTS-u i predstavile osmijum, najređi i najvredniji plemeniti metal na svetu.

Osmijum, poslednji plemeniti metal je prisutan na tržištu od 2014. godine, a u Srbiju je stigao pre dve godine.
U svom kristalizovanom obliku je najvredniji metal i trenutno je njegova vrednost 30 puta skuplja od zlata.

Poslednjih godina sve više ljudi shvata da novac gubi svoju vrednost i da bi ga trebalo čuvati u plemenitim metalima. Cena osmijuma je u proteklom periodu porasla za 500%, a trenutna vrednost jednog grama osmijuma iznosi  oko 1,850 evra.

Tokom gostovanja, u studiju je bilo predstavljeno i nekoliko komada osmijuma, od kojih je svakako najzanimljiviji osmijumski disk težine 17 grama čija vrednost iznosi oko 3,8 miliona dinara bez pdv-a.

Osmijum se ne može falsifikovati

Za razliku od ostalih plemenitih metala, osmijum se ne može falsifikovati zbog dva razloga.

Prvo, osmijum ima najveću gustinu od svih plemenitih metala što znači da u njega ne može da se stavi jezgro manje vrednog materijala i da se njim obloži, kao što je to moguće sa ostalim materijalima.

Drugi razlog je što je svaki komad osmijuma unikatan i ima svoj jedinstven kod koji dobija od nemačkog Osmijum instituta. Bez obzira na njegovu veličinu, svaki komad se unosi u Međunarodnu bazu podataka i skenira se njegova površina koja je poput otiska prsta. Na taj način svaki komad može da se identifikuje i prepozna, i zato ne može da se falsifikuje.

Osmijum kao deo ekskluzivnog nakita

Osmijum je dostupan malim i velikim investitorima kao investicioni metal, ali i kao deo ekskluzivnog nakita.

Scarlett Clauss je i vlasnica kompanije Oslery, prve međunarodne kompanije koja se bavi izradom nakita sa osmijumom. Unikatni komadi sve više privlače pažnju, naročito kao dodatak vereničkom prstenju i burmama, a ostvarena je saradnja i sa velikim brendovima.

Osim toga, osmijum podseća na površinu dijamanta, ali je ređi, vredniji i ima lepši odsjaj.

 

 

Osmijum u Srbiji

Kompanija Insignitus Gold je ekskluzivni partner nemačkog Osmium insituta za tržište Srbije. Ove godine, osmijum je predstavljen i na Kopaonik Biznis forumu koji tradicionalno i godinama organizuje Savez ekonomista Srbije.

G-đica Scarlett Clauss je 7. marta u Forum hali Grand hotela Kopaonik održala prezentaciju o osmijumu, u okviru koje je govorila o njegovim karakteristikama, vrednosti, jedinstvenosti, tržištu, upotrebi, kao i o nemačkom Osmium insititu i njegovim partnerima.
Prezentaciju o osmijumu možete pogledati i na SES YouTube kanalu.

 

Zahvaljujemo se RTS-u na divnom gostovanju, kao i Scarlett Clauss i našem partneru Osmium institutu Germany na podršci.

Related Posts

Privatnost i kolačići
Korišćenjem našeg veb sajta www.osmium-institut.rs saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži.

Vebsajt www.osmium-institut.rs je u vlasništvu i njime upravlja Osmium institut Srbija. Osmium intitutut Srbija je odgovorna za obradu svih ličnih podataka koje navedete prilikom rezervacije/kupovine avionske karte i podleže relevantnim zakonskim odredbama u svim zemljama koje imaju regulativu vezanu za zaštitu ličnih podataka.

Usled nedavnih promena u zakonu, svi veb sajtovi koji su aktivni širom određenih delova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.osmium-institut.rs. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike veb sajta Osmium institut Srbija, pogledajte našu Politika zaštite privatnosti

Molimo vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.